lördag 28 juni 2014

Följ Övsjös recept


Det här receptet, och många andra, finns i Övsjös fina Receptbok som kom ut i fjol. Titta in på Bygdegården och köp ett exemplar. Förutom härliga tips finns också fina bilder från Övsjö.
RADIOKAKA
Recept: Berit Källström
200 gr kokosfett
200 gr mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
ca 25 kex av Marie-typ, helst fyrkantiga
Klä en avlång form som rymmer ca 1,5 liter med bakplåtspapper.
Smält kokosfett och choklad på svag värme i en kastrull. Låt det svalna.
Vispa ägg och florsocker pösigt. Rör försiktigt ner det ljumma chokladfettet. Häll lite chokladsmet i formen så att det täcker botten. Varva sedan kex och smet.
Låt stå i kylskåp tills kakan har stelnat, helst över natten. Stjälp upp kakan och skär den i tunna skivor.